Friday, 31 December 2010

Senarai Stokis Negeri, Sub-stokis & Pengedar Jamu Ratu Dara Wajah Baru

Stokis Utama Negeri Jamu Ratu Dara : 
 
1. Selangor : Glamour Beauty Enterprise 013-2067818 / 013-7287838 

2. Kuala Lumpur : Pn Akmal 012-6346592 / 012-6631019 
                            PT Widuri 03-26919350

3. N.Sembilan : Pn Hajah Aishah 019-6602222
                        Citra Nouvelles Terminal One 06-7633562 / 0162960444

4. Putrajaya / Cyberjaya : Victor 017-6847525 / 03-77815367 
5. Melaka : Puan Azerina 019-6503404
                  Nadira Shop 06 - 282 7558 / 06 - 231 7558
6. Johor : Puan Jaja 019-7104742

7. PerakHayati Herbs 05-8410109 / 012-5849424

8. Pahang : Sekilau Beauty Centre (Kuantan) - 016-9861360
                  Imtiaz (Kuantan) - 019-7590220
                  Nur Kasih (Bentong) - 012-323 5019 /  012-988 4404 
                  Galeri Hidayah (Jerantut) - 0179710690 

9. Terengganu : Kedai Jamu Sri Ayu (Pn Afidah) : 013-9216535 / 09-6310093

10. Kelantan : Pn Lin 012-2587919

11. Pulau Pinang : Cik Aida 017-2901518

12. Kedah : Puan Nordiah (Alor Setar) 016-2266262
                  Alya Hana (Jitra) 019-4772877

13. Perlis : Sayo Cosmetics 019-3836877

14. Sarawak : Cik Halimah 013-8353810

15. Sabah : Puan Masnah 019-8516829 / 019-8005724
16. Brunei : Ada kekosongan.

17. Singapura : Ada kekosongan.

* Sila hubungi Puan Aireen Mohd (017 888 3419) @ En. Hezry Yusoff (017 3400 343) untuk sebarang pertanyaan.
Senarai penuh pengedar/sub-stokis Jamu Ratu Dara Wajah Baru. Sila rujuk ke link berikut : http://beautygarden.com.my/stokis.html ***Senarai Sub-stokis dan Pengedar akan di update dan di edit dari semasa ke semasa. Jika nama anda tiada dalam senarai, sila maklumkan pada Stokis Negeri Masing2 dengan segera. Pihak syarikat hanya update latest dealer yg telah di beri oleh pihak stokis negeri sahaja. Jika terdapat masalah, boleh hubungi pihak syarikat di talian 017-8883419 / 017-3400343 dengan segera. Harap maklum. Segala kerjasama anda sangat di hargai. ***


CADANGAN PENGAMBILAN JAMU RATU DARA BARU :


Salam semua. Ramai bertanya tentang cara makan JRD baru. Ok, tips dan cara pemakanan yang di sarankan adalah seperti berikut :
UNTUK YANG SUDAH BERKAHWIN :
1. Makan 2 kapsul pagi (selepas sarapan) & 2 kapsul sebelah malam utk 1 mggu yg pertama.
2. Minggu ke-2 dan seterusnya, makan 2 kapsul sekali mkn setiap hari sehingga datang bulan.
3. Datang bulan (Haid) perlu hentikan pengambilan JRD. 4. Selepas habis Haid, ulangi langkah2 diatas kembali.
*Pada bila-bila masa sahaja, anda boleh menambah dos kepada maksima 4 kapsul sehari sekiranya anda perlukan ekstra tenaga, ekstra rapat, alami keputihan yg ekstra & perlukan ekstra khasiat-khasiat lain di dalam JRD. Badan anda, hanya anda yg tahu.

UNTUK YANG BELUM BERKAHWIN (ANAK DARA / GADIS) :
1. Makan 1 kapsul pagi (selepas sarapan) & 1 kapsul sebelah malam utk 1 mggu yg pertama.
2. Minggu ke-2 dan seterusnya, makan 1 kapsul sekali mkn setiap hari sehingga datang bulan.
3. Datang bulan (Haid) perlu hentikan pengambilan JRD.
4. Selepas habis Haid, ulangi langkah2 diatas kembali.
*Pada bila-bila masa sahaja, anda boleh menambah dos kepada maksima 4 kapsul sehari sekiranya anda perlukan ekstra tenaga, ekstra rapat, alami keputihan yg ekstra & perlukan ekstra khasiat-khasiat lain di dalam JRD. Badan anda, hanya anda yg tahu. Selamat berJRD ye sayang-sayang.. :)

Nota kaki :
= Anak dara pun boleh makan Jamu Ratu Dara ni untuk penjagaan awal..Tak rugi apa pun malah boleh menjaga kewanitaan kite ni dari anak dara lagi..
= Tidak di benarkan di ambil oleh wanita mengandung.
= Jika menyusu bayi, boleh amalkan makan 1 bj ke 2 bj sehari. Mulakan dgn dos yg rendah untuk lihat keserasian bayi iaitu 1bj sehari. Bila bdn boleh terima, boleh makan 2 bj sehari. Jika bayi tidak serasi di sarankan berhenti dulu. InsyaAllah boleh banyakkan air susu ibu. Kebanyakkan ibu menyusu bayi mengikut aturan makan yg di sarankan tiada masalah.
= Boleh makan jika ada penyakit darah tinggi, tetapi harus mulakan dgn dos yg rendah iaitu 1bj sehari. Bila bdn boleh terima, boleh makan 2 bj sehari. Max 2 bj utk pesakit darah tinggi.
=Pastikan anda banyak minum air untuk kesan yang lebih baik.
= Lihat tahap penerimaan bdn anda. Badan anda, anda sahaja yang tahu. ;)
= Ini adalah persediaan herba tradisional yg terpilih.

Tuesday, 21 December 2010

Pra-Pelancaran “Jamu Ratu Dara Berwajah-Baru”



Memorandum

Kepada           : Semua Stokis, Sub-Stokis dan Para Pengedar 

Tarikh             : 22 Disember 2010 

Perkara           : Pelancaran “Jamu Ratu Dara Berwajah-Baru” 

 

Assalamualaikum wbt. dan salam sejahtera buat semua stokis, sub-stokis & pengedar Jamu Ratu Dara (JRD) yang dihormati. 


Pihak syarikat ingin menarik perhatian semua terhadap perkara di atas. Pertama sekali, syukur Alhamdulillah dipanjatkan kehadrat Ilahi, berkat keberkesanan khasiat JRD, kesungguhan anda semua memacu jualan & beserta izinNya, JRD kini mengorak selangkah maju ke depan. Pada tanggal 10 Januari 2011  nanti, kita semua bakal menyaksikan JRD secara rasminya diterjemahkan kepada wajah-baru yang lebih segar & berdaya saing. Justeru, JRD wajah lama akan dihentikan pengedaran berkuatkuasa 31 Disember 2010. 


Pembaharuan JRD ini adalah mengambil kira permintaan anda & pelanggan-pelanggan semua yang ingin melihat JRD dikomersilkan secara rasmi dan komprehensif berikutan manafaatnya dan permintaan yang amat tinggi dipasaran. Unjuran angka jualan JRD sepanjang setahun yang lepas dipasaran, menuntut kami menyokong cadangan bernas anda semua kearah transformasi ini. Seperti yang kita semua sedia maklum, fenomena JRD ini berlaku disebabkan khasiat dan keistimewaan JRD yang diakui ramai sebagai suplemen terbaik dari segi kesan-kesan positifnya & juga harga yang amat mampu-milik untuk setiap wanita. Yang menariknya, puluhan ribu unit JRD terjual sepanjang tahun lepas adalah tanpa iklan berbayar, dan 95% adalah jualan di internet. Syabas diucapkan kepada anda semua! 


Selaras dengan transfomasi ini, pihak syarikat juga mengumumkan penambahbaikan beberapa ciri-ciri tambahan terhadap JRD. Berikut adalah pembaharuan-pembaharuan tersebut: 


i.     Berkelulusan KKM - (MAL 09032148T)

ii.    Memiliki sijil Halal

iii.   Dikilangkan di kilang berstatus GMP

iv.   Kemasan-akhir produk yang eksklusif 

v.    Website rasmi baru JRD,  www.beautygarden.com.my  yang lebih professiona dan elegan. 


vi.   Iklan berbayar JRD di media cetak dan media elektronik secara berperingkat. Slot iklan pertama akan diterbitkan di majalah Mingguan Wanita, bermula Januari 2011 ini.


            Sejajar dengan usaha dan langkah-langkah yang diambil bagi memastikan penjenamaan semula JRD ini kondusif dan konstruktif, pengorbanan yang perlu dibayar merangkumi kos yang tinggi. Kos pra-pengilangan, pengilangan dan pengiklanan antara penyumbang terbesar kos untuk menjayakan misi ini. Justeru, JRD wajah-baru akan diperkenalkan mengikut spesifikasi berikut:


 i.  Harga Pasaran  : RM30 / kotak (Semenanjung), RM35 / kotak (Sabah&Sarawak)

ii.  Bilangan kapsul / kotak   : 60 kapsul (Kapsul Halagel)

iii. Ramuan : Ramuan dipertingkat (penambahan herba-herba baru yg memberi khasiat                    optima kepada pengguna tanpa menjejaskan khasiat asal)


 Kami memberi jaminan, harga pasaran JRD adalah masih di antara yang termurah & terendah dipasaran produk jamu wanita. Bezanya, JRD tetap kekal sebagai produk jamu wanita yang paling berkesan bagi memenuhi kehendak setiap wanita. Muktamad.  


 Kami percaya, dengan pembaharuan-pembaharuan tersebut, pelanggan-pelanggan semua tidak lagi perlu merasa was-was untuk menggunakan JRD sebagai suplemen harian meskipun harga telah sedikit berbeza. JRD kini terjamin dari segi keselamatan dan kebersihan dan mendapat pengiktirafan Kementerian Kesihatan Malaysia & Jabatan Agama Islam Malaysia. Bagi pihak stokis, sub-stokis & pengedar pula, jualan JRD kelak adalah tanpa sempadan & medium. JRD kini boleh dipromosi dimana-mana sahaja tanpa halangan. Insyaallah, dengan bantuan pengiklanan dari pihak syarikat & juga kemasan akhir produk yang lebih baik, ianya berupaya menjadi alat bantu-jualan yang lebih efektif.


 Pihak syarikat juga ingin menarik perhatian pengedar-pengedar yang ingin menjadi pengedar sah JRD baru, anda semua dinasihatkan supaya membuat pembelian Pakej JRD Baru selewat-lewatnya pada 3 Januari 2011. Ini supaya nama anda semua sempat disiarkan di iklan Mingguan Wanita bulan Januari nanti. Pakej Pengedar JRD Baru akan di emel kepada setiap pengedar-pengedar terdahulu yang sah. Pembelian wajib dibuat dari stokis-stokis yang telah dilantik di negeri masing-masing. Sekiranya stokis negeri belum dilantik, pihak syarikat akan mengambil-alih peranan tersebut.


 Sebagai kesimpulannya, dengan fenomena JRD yang tengah hangat menembusi pasaran internet saban hari, adalah wajar untuk JRD diberikan transformasi yang lebih rasmi, eksklusif dan berdaya saing untuk kekal relevan, baik di internet mahupun pasaran terbuka. Ini seterusnya menzahirkan impian kita semua untuk menjadikan JRD sebagai jamu wanita yang paling laris di Malaysia, Insyaallah.


 Akhir kata, kami berharap agar transformasi ini menjadi pemangkin ke arah memacu JRD yang lebih gemilang, seterusnya membantu anda semua menghasilkan pendapatan yang maksima. Segala kerjasama, perit jerih pengorbanan anda semua mengharungi tatihan pertama JRD, hingga lah ke saat ini, amat-amat kami hargai dan didahului dengan ucapan terima kasih yang tak terhingga. 


Yang Benar,                                                                         

Puan Aireen Mohd

(Pengasas Beauty Garden Worlwide)

s.k:

Pihak Pengurusan Beauty Garden Worldwide


------------------------------------------------ 

 Sesiapa yang berminat , di minta menghantar email ke jamuratudara@gmail.com untuk info lanjut.



Wednesday, 13 January 2010

Jamu Ratu Dara - WAJAH JRD LAMA DAN TELAH DI BERHENTIKAN PENGELUARANNYA telah bertukar ke botol baru bewarna ungu.

Nak Ketat? Rapat? Padat ? Mantap?

- WAJAH JRD LAMA DAN TELAH DI BERHENTIKAN PENGELUARANNYA telah bertukar ke botol baru bewarna UNGU -


Jamu Ratu Dara ada jawapanya! Teruskan membaca..

Memperkenalkan jamu warisan nenek moyang Jamu Ratu Dara. Terbukti sejak dari tahun 1970an lagi. Diadun dengan herba khusus untuk wanita yang diamalkan sejak turun temurun. Warisan dari nenek moyang yang merupakan pengamal ubatan herba.



Sebelum ni jual secara offline sahaja, tetapi melihatkan sambutan yang sgt memberansangkan, makanya saya terpanggil untuk berkongsi di sini pula..

Adakah anda…

• Selalu rasa rendah diri dengan suami sebab prestasi anda tak hebat cam dulu?
• Kurang keyakinan dalam tak dpt bg memberikan servis terbaik untuk suami
mcm dulu2?

• Asyik rasa tak selesa sebab keputihan melampau?
• Sering lesu dan lemah urat badan?
• Kulit kusam jek tak de seri langsung?



Jika anda tergolong dalam golongan di atas, kami ada jawapannye..


Jamu ini 100% diperbuat dari herba dan rempah ratus. Boleh mengatasi pelbagai masalah yang dialami oleh wanita. Untuk mendapatkan hasil yang menakjubkan, Jamu Ratu Dara perlu diamalkan secara konsisten.

Hasilnya akan terpancar pada wajah dan tubuh badan anda terasa lebih segar dan sihat sentiasa.. Insyallah…




Antara khasiat Jamu Ratu Dara :

• Sgt berkesan utk merapatkan serta memantapkan lagi vagina. Mcm anak dara balik tau!

• Sgt berkesan memulihkan masalah keputihan, kegatalan dan bau2 yang kurang enak di vagina..

• Menambahkan tenaga dan melancarkan perjalanan darah.

• Merawat keletihan dan tidak bermaya. (Letih2 badan tu elok la makan..)

• Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.

• Memulih otot dalaman faraj. Sgt sesuai untuk wanita lepas bersalin.

• Membantu mengurangkan berat badan jika di amalkan secara konsisten.

• Awet muda. Boleh menghaluskan dan mencantikkan kulit (Muke jadi merah2
berseri)







Cadangan pemakanan JRD botol baru (Ungu):



Salam semua. Ramai bertanya tentang cara makan JRD baru. Ok, tips dan cara pemakanan yang di sarankan adalah seperti berikut :

UNTUK YANG SUDAH BERKAHWIN :

1. Makan 2 kapsul pagi (selepas sarapan) & 2 kapsul sebelah malam utk 1 mggu yg pertama.

2. Minggu ke-2 dan seterusnya, makan 2 kapsul sekali mkn setiap hari sehingga datang bulan.

3. Datang bulan (Haid) perlu hentikan pengambilan JRD.

4. Selepas habis Haid, ulangi langkah2 diatas kembali.

*Pada bila-bila masa sahaja, anda boleh menambah dos kepada maksima 4 kapsul sehari sekiranya anda perlukan ekstra tenaga, ekstra rapat, alami keputihan yg ekstra & perlukan ekstra khasiat-khasiat lain di dalam JRD. Badan anda, hanya anda yg tahu.


UNTUK YANG BELUM BERKAHWIN (ANAK DARA / GADIS) :

1. Makan 1 kapsul pagi (selepas sarapan) & 1 kapsul sebelah malam utk 1 mggu yg pertama.

2. Minggu ke-2 dan seterusnya, makan 1 kapsul sekali mkn setiap hari sehingga datang bulan.

3. Datang bulan (Haid) perlu hentikan pengambilan JRD.

4. Selepas habis Haid, ulangi langkah2 diatas kembali.

*Pada bila-bila masa sahaja, anda boleh menambah dos kepada maksima 4 kapsul sehari sekiranya anda perlukan ekstra tenaga, ekstra rapat, alami keputihan yg ekstra & perlukan ekstra khasiat-khasiat lain di dalam JRD. Badan anda, hanya anda yg tahu.

Selamat berJRD ye sayang-sayang.. :)

Nota kaki :

= Anak dara pun boleh makan Jamu Ratu Dara ni untuk penjagaan awal..Tak rugi apa pun malah boleh menjaga kewanitaan kite ni dari anak dara lagi..

= Tidak di benarkan di ambil oleh wanita mengandung.

= Jika menyusu bayi, boleh amalkan makan 1 bj ke 2 bj sehari. Mulakan dgn dos yg rendah untuk lihat keserasian bayi iaitu 1bj sehari. Bila bdn boleh terima, boleh makan 2 bj sehari. Jika bayi tidak serasi di sarankan berhenti dulu. InsyaAllah boleh banyakkan air susu ibu. Kebanyakkan ibu menyusu bayi mengikut aturan makan yg di sarankan tiada masalah.

= Boleh makan jika ada penyakit darah tinggi, tetapi harus mulakan dgn dos yg rendah iaitu 1bj sehari. Bila bdn boleh terima, boleh makan 2 bj sehari. Max 2 bj utk pesakit darah tinggi.

=Pastikan anda banyak minum air untuk kesan yang lebih baik.

= Lihat tahap penerimaan bdn anda. Badan anda, anda sahaja yang tahu. ;)

= Ini adalah persediaan herba tradisional yg terpilih.

--------------------------------------------------------------------


Harga Jualan :



Harga :

RM 30 (S/M)
RM 35 (S/S)
BND 15.00 (Brunei)

(60 kapsul)

Tunggu apa lagi? Jom try!!

--------------------------------------------------------------------


Segala Pertanyaan serta Kemusykilan bolehlah menghubungi saya di :

Email : jamuratudara@gmail.com

Hp : 017 8883419 / 017-3400343

Kembalikan keyakinan anda!! Jom try Jamu Ratu Dara…
Kembalikan keanggun dan keserian luaran dan dalaman anda..

Terima kasih dan selamat mencuba.. Insyallah berkesan..


Testimoni Jamu Ratu Dara (Latest Update!!)






Antara testimoni tentang JAMU RATU DARA yg telah di terima..

Testimoni 1
Nur Zuliyati (Perlis) 
Alhmdulillah...sy jg tlh mencuba JRD,hasil yg memuaskan...akhir thn lps dy keguguran lps tu sy cuba JRD,abes sebotol alhamdulillah,skrg preg 2bln.....tima kasih...nk jd pengedar jg la...sbb byk dah sy promosi kt kwn2.


Testimoni 2
Izanni ( Kota Damansara )
Keputihan saya dah ilang kak!! Best sgt. Sebelum ni asyik rasa tak selesa je..Ni baru makan 2 botol..nanti saya up date lagi..tq kak eryn..


Testimoni 3
Kak Leen ( Seremban)
Mmg best la erin..sgt ketat dan grip mmg luar biasa. Lama dah kak leen tak makan jamu. Badan pun rasa tak best. Dingin jek selalu dgn abang. Tapi lepas try test yg erin bagi test free aritu..mmg lain sgt… confident baik je rasa..Macam anak dara lorrr… Pasni kene beli la pulak yer… 


Testimoni 4
Nazlia ( Dengkil)
Saya ni memang susah nak buang air tapi sejak JRD ni Alhamdulillah tiap2 pagi buang air. Badan pun makin bertenaga. Pasal ketat padat tu taktau la saya kak..sb saya lom kawen lagi. Tapi keputihan pun dah takda ni... time kasih JRD and kak eryn.. Nanti saya pomot dkt kwn2 ye kak..hihi..


Testimoni 5

Kak Ju (Kajang)
Ramai org tegur nama muke kak ju cam berseri2 je..kak ju pun tak perasan..tp bile igt2 balik..mesti sb makan jamu ratu dara ni.. Badan pun best je rasa, sakit2 urat ilang.. Tang grip grip tu..mmg rasa lain sgt.. Bahagia je..hehe..


Testimoni 6

Mummy Haiqal ( Cheras)
Hi Mama Rissa..Ni haa u mintak testimony kan..ni yg jadi kat I lepas makan Jamu ratu dara u tu ..ni baru makan 1 stengah botol je ni dah rasa cam ni..
1. Keputihan dah takda lgsg u..
2. Kulit muke i semakin makin berseri2 n nampak merah2 je..cam fresh je rasa..hehe..
3. Badan rasa ringan je..lenguh2 badan tak rasa dah..urat dah tak berangin kot..hehe..nk bgn pagi pun senang..
4. Bab 18sx tu memang super duper superb..sengihhhh jek cik abang i..

Tu je la..sape2 nk try mmg di rekemenkan la.. Tak rugi punye..
p/s : nanti I try pomot kat bdk2 opis ye..kalau laku leh la I jd dealer..hihi..



Testimoni 7
Dila (Johor)
memang best la kak JRD ni. memang time “tuttt” tu, jgn ckp la... Dila dh mkn byk dah termasuk yg glemer2 tu... tapi kesan JRD ni macam lagi best pulak..serasi kot dgn dila.
Dila mkn dlm seminggu senyap2..pastu test dgn hubby..dia tegur rasa lain..dia kata ketat len macam je..hihi..malu la kak..tp la kesannye..tq kak erin.. 


Testimoni 8
Najuha (Kajang)
Salam kak..sorry lambat bg testi yg akak mintak..huhu. Saya makan dah nk masuk 2 botol. Walaupun ada tinggal2 sb terlupa tp saya dapat rasa kesannye jugak kak. Pembuangan sgt lawas, selera makan pun berkurangan..sb rasa cam cepat kenyang. Ketat2 tak tau la kak, tak kawin lg..hehe. Tp keputihan dan keliatan sb sakit2 urat nk bgn pg takde dah.. Tq kak erin. Semoga jamu ratu dara suksess!!


Testimoni 9

Puan XXXXXXX@yahoo.com
Kak, jgn letak nama n email saya kak..malu..hehe. Hubby suruh saya menten makan jamu akak, sedap katenye..hihi. Sebelum ni makan jamu yg agak mahal, bile cuba jamu akak..sama je kesannye..so mestilah saya nk yg murah tp berkualiti superb kan..Pengguna yg belum cuba, cuba lah..berbaloi2...


Testimoni 10
PuanAnnina, Kajang.
Puan Eryn, tq sb bg saya test jamu ratu dara ni..sebotol je saya makan dah hilang keputihan. Letih2 badan pun tak rasa. Balik keje boleh lagi merayap pegi shopping...kalau tak, mesti saya rasa cepat penat. Yang pasal dalam kelambu, mmg menjadik la..hari2 mau kata suami saye.. hehe..Tq puan..

----------------------------------------------------------------

Latest Testimoni Since 25 Nov 2009.

Miss Sha, Ampang
Hi sis, saya dapat tau pasal JRD ni dr forum..saya try goggle mmg byk keluar pasal JRD ni. Saya terus rasa nk try sb tgh harga promosi..mmg murah n berbaloi la sis. Nasib baik saya tergerak hati nk try. Lepas saya bersalin, saya ada mkn jamu yg famous tu, tp tak larat nk maintain la, agak mahal. Lepas ni kalau naik harga jgn mahal2 ye sis..hehe.. bab dgn suami mmg best sis!.bab letih2 badan tu pun mmg takde. Saya puas ati..nanti abis saya oder lagi ok. Tq sis..

----------------------------------------------------------------

Petikan dr sebahagian YM : mizaXXX,Melaka.

mizaXXX: salam....
Eryn: moning miza..
Eryn: salam
mizaXXX: eh dah buka utk pengedar?
Eryn: awal bangun?
mizaXXX: morning eryn..
mizaXXX:: kat tmpt keje nie...
Eryn: baru bukak utk pengedar
mizaXXX:nk jd pengedar la nanti kalau ada modal..sb mmg terbukti best ni..hehe..
Eryn: hehe..boleh, nanti dah ade modal leh la jadik pngedar..
mizaXXX:tu laa..jual offline kat budak2 opis ni pun bagus ni..
Eryn: JRD buka utk pengedar sbb customer2 yg dh guna JRD nk jadi pengedar... kata dorg produk ni berkesan n dpt feed back yg bagus..kasik testi sikit la miza..
mizaXXX:keputihan mmg hilang..time period pun tak sakit..selalu i mesti rasa lenguh2 pinggang. Bab tuttt bes laaa..hihi..
Eryn:hehe..ok la kalau best..byk pahalaaa...hehe..
mizaXXX: nk testi i u copy jek la dr YM kite ni..tp senset sikit la nama i tu..kang tak pasal2 glemer lak i..huhu..
Eryn: okehh tadek hal..mmg i jaga privasi customer..
mizaXXX: i ada keje jap..catch u later..bye
Eryn: ok dear, tqvm..byeee..

----------------------------------------------------------------

Petikan dr sebahagian YM - MummyLyn, Rawang.


MummyLyn: ryn...one thing i notice..p***y bau wangi kan...
Eryn: wangi..haha
Eryn: cane u bau yang??
Eryn: ;p
MummyLyn: heheheh...ader ler cara...ko nk tau ke..ekekekeke
MummyLyn: kat jari pun leh smell laa...pehtu partner pun leh bagitau...hahahaha
MummyLynn: haaa...amikkk..tanye lagik..testi lucas sikit la i bg..hehe..
Eryn: Ok la tu..kite mmg nk testi yg jujur even agak lucas sket..hehe..takpe, utk rujukan org dah kawen je kannn.. ;p

----------------------------------------------------------------


From email : Seri, Kedah.
from seriXXXXXXX@gmail.com
to jamuratudara@gmail.com
date Thu, Dec 1, 2009 at 12:07 PM
subject testimoni Jamu Ratu Dara

Dear MamaRissa aka Eryn,

Tq sb bwk JRD ke online, kalau tak mmg tak tau pun pasal JRD ni sb saya ni housewife, duduk rumah je..byk tau bende2 baru pun dr internet je..so since JRD ade di online, saya pun mcm tertarik n nk try. Saya mmg kurang pentingkan jamu, tp baca testi mcm best je so saya try. Mmmg best pun..mmg boleh di jadikan barang wajib beli tetiap bulan. Harap JRD suksess sampai bile2..harga mampu milik n kesan yang sgt bagus.. Tq ye Eryn.


From;
seri, kedah

----------------------------------------------------------------

From email : Norwana, Ipoh.
from XXXXXwana08@gmail.com
to jamuratudara@gmail.com
date Wed, Nov 25, 2009 at 11:07 AM
subject JRD

Hi kak erin!!

saya nk kasik testi sikit ni!!

mmg best untuk hilangkan keputihan sb saya makan keputihan ilang kak!! kalau tak asik tak selesa je kalau time ada keputihan byk tu.nk bersama pun kita rasa tak yakin je sb bau tak sdp..

saya kawin mude kak, anak dah 2, kdg2 penat layan anak2, keje lagi..so lyn suami pun gitu2 je..lagipun saya kurang amik berat sgt pasal ketat2 ni sb tak suke mkn jamu. Tp lepas try JRD akak ni, suami saya ckp lain mcm jek rasa..hehe!!

Tq kak erin!! harap maintain harga camni ok..boleh saya maintain mkn tetiap bulan..

Tq daripada-
Wana




==LAGI LATEST TESTIMONI DARI PENGGUNA JAMU RATU DARA!!==
Antara Testimoni ter latest lagi... (Updated – 8 Jan 2010)

SueXX@ yahoo.com
Kelantan
SueXX: salam eryn.....
Sue XX: lama x chat ngan eryn.... bz ke?
Eryn: bz jugak. ni pun nk kuar.. sue sihat? cmana mkn JRD?
Eryn: bile nk bagi testimoni? ok ke makan JRD? keputihan dah hilang?
Sue XX: kene bagi ke?
Eryn: kene laa kalau boleh.. boleh kongsi dgn cust lain
Sue XX: eryn JDR tu blh pejalkan payudara x?apasal sue rasa payudara sue pejal lah....
Eryn: boleh membantu secara tak lansung sue..ye ke? baguslah..
Sue XX: memang rasa lain....hubby senyum je.....
Eryn: time bersama dgn suami camana sue?
Eryn: hehe..kan eryn dah ckp.. sue pun rasa best kan? hehehe
Sue XX: memang power lah.... hehehe....
Eryn: hehehe..alhamdulillah.. kan eryn dah ckp..mesti lai.. keputihan dah hilang sue?
Sue XX: keputihan tu adalah jgak skit2...tapi su rasa biasa la tu...sbab time su nk dtang bulan ni.....
Sue XX: membuang pun lawas la eryn....
Eryn: nampaknye JRD ni serasi dgn sue..
Sue XX: memang nk makan la JRD ni..harga pun murah tp berkesan..
-------------------------------------------------------------------------
Puan Insyi (Cheras)
Quote:
Originally Posted by insyi© View Post
saya dah abis guna 1 botol....

ni nak masuk botol kedua lak....

jamu ni elok utk yg ada mslh keputihan....bg yg dah kawen.....elok la amalkan....sbb yg dalaman tu kita x nmpk....kena la jaga..nak2 kalau dh ada anak 2,3 org ni.....hehehhe

lg satu....so far sy rasa, JRD ni lah yg plg cepat berikan kesan...

tak caya...cubalah....
-------------------------------------------------------------------------
Puan Meen (Putrajaya)
Meen: Mak akak mkn jrd tu, sebijik pg n sebijik mlm
Meen: Dia puas hati sgt2
Meen: Bdn dia cergas
Meen: Tak terasa letih
Meen: Tp yg lomah nye dia kata
Meen: Dkt 3 hr dia t'paksa ulang alik masuk bilik air sbb kene ambik air semayang
Meen: Asik t'kentut je
Meen: Skrg dah kurang sket kentut2nya
Meen: Agaknye angin dah byk kuar
Meen: Bibik akak pun mkn byk tu jgk
Meen: N dia buat keje mmg cergas
Meen: Tak rasa penat mcm selalu
Meen: Cuma dia kata..perut dia panas
Eryn: ok la tu kak
Meen: Kalo nak tau, dia pun de mslh mcm akak
Meen: Haa lagi satu!! Akak yg dah lama tak dtg period ni sejak lahirkan yg kecik tu..dtg period ari ni!! Macm paip pecah.. Best sgt sb dah dekat setahun lebih tak period. Terkejut akak.. Akak rasa mmg sebab JRD.
Eryn: wahhhh...ye kak? Alhamdulillah.. Bagus la kak..keluar semua yang tersangkut kat dalam tu. JRD ni mmg boleh betulkan period balik..insyaAllah..
Meen: Igt tak akak kata perut akak panas, kat ari2 tu rasa berdenyut2 je aritu..sb nk period balik rupanya..
Meen: Sebelum ni, akak pernah makan jamu lain yg terkenal tu..tp tak pulak sampai mcm ni. Tq eryn sb kenalkan akak dgn JRD...
Eryn: ok la tu kak, yang baik tu dtg dari-NYA kak.. saya berkongsi apa yg ada utk kebaikkan bersama.. J
Meen: Lagi satu..time period, bibik akak kata darah period tak berbau hamis la.. bagus betul JRD ni kan..puas hati, harga murah kualiti superb..
p/s: kini Puan Meen telah menjadi seorang pengedar Jamu Ratu Dara yg aktif di:
  • ~Nilai ~ Sepang ~ Putrajaya (Presint 16-18 & Alamanda).
Hubungi Puan Meen (HP :012-341 7227) utk maklumat lanjut.
-------------------------------------------------------------------------
Nurin (Masih anak dara – 26tahun)
Taiping, Perak
nurin: sy ni br je habis period pastu keputihan cam melampau lak..sll camtula..hbs period je xselesa
Eryn: try nurin makan
Eryn: mesti keluo byk sb nanti dia flush
Eryn: ade akak tu..dia kata asik salin panties je..dia ngadu kat akak sb cm takut..last2 akak suruh pakai panties linier jek
nurin:: kak, sy da telan 1 kapsul..awal2 td terasa je kapsul tu cam tersekat kat dada..huhu..minum air byk2 pon still rs..tapi xpela xdela teruk sgt..okayla..pastu kan asyik buang angin aje dr td..wahaha..ringan skit perut ni..byk angin kot..alhamdulillah xde simptom2 cam pening ke, ngantuk ke..ok je ni..
Eryn: time nk telan tu..make sure la kapsul tu jgn melintang..kompem la rasa tersekat kat tekak..hehe.. ok la tu..buang angin
Eryn: kesan tak sama..tgk dulu nuin camne..elok boleh buang angin lam badan..nanti ringan je bdn mkan 2 biji sehari pun dah cukup..sb anak dara lg..
Eryn: Boleh jd testi ni..
Next YM dgn Nurin.
nurin: eh akak
nurin: br sy perasan
nurin: sy skang tgh period
nurin : tp sikit pon xrs senggugut
nurin : pelik
nurin : sll sbelum period da rs
p/s: kini Cik Nurin telah menjadi seorang pengedar Jamu Ratu Dara yg aktif di:
PERAK~Taiping~Ipoh~
Hubungi Cik Nurin utk maklumat lanjut.
HP : 014 250 2356 -YM : nuin83
-------------------------------------------------------------------------
Kak Mai (Seremban)
013665XXXX
Kak mai dah mengamalkan JRD ni baru je..sebotol pun tak habis lagi...alhamdulilah period saya yang dah lama tertanguh dulu dtg balik..Suami pun suka dan memuji bila time bersama.. Saya puas hati sgt dgn JRD. Harga murah. Kesan bagus..
-------------------------------------------------------------------------
Hazi (Semenyih)
017-340XXXX
Kak Erin nk bg testi la.. dulu buang air besar payah sungguh. Kadang2 sampai 2-3 hari tak membuang. Keras je perut ni n tak selesa. Tapi lepas makan JRD jadi lain. Hari-hari nk membuang kak..puas hati...Lega sangat kata nya...Ringan rasa kepala!!
-------------------------------------------------------------------------


Dilila_XXXX@gmail.com (Kajang)
Walaupun mula2 rasa pening sikit n keputihan keluar dgn banyakknya..lepas 3-4 hari semua ok balik. Tindak balas agaknya ye? Sekarang ni terasa segar badan dan paling terasa bahagian payudara semakin naik la kak.Terasa makin ketat plak bila pakai bra. Yang dkt bwh tu mmg dah comfirm ketat la kan..hehe.. Besttt!
-------------------------------------------------------------------------
Mira Muar, Johor
012-781XXXX
Walaupun saya anak dara lg..saya nk jugak makan JRD ni sb keputihan melampau saya ni mmg buat saya sgt tak selesa. Mula2 makan, byk betul keputihan keluar. Sampai kene pakai panty liner. Tapi saya puas hati sebab lepas 4-5 hari keputihan saya kering terus.
-------------------------------------------------------------------------
From email : Kak Nita (Kuala Lumpur)
from XXXhoney@yahoo.com
to jamuratudara@gmail.com
date Thu, Dec 1, 2009 at 12:07 PM
subject : JRD
Slm
Memang best makan jamu ratu dara ni.. Saya ni pertengahan 30an. .Letih kerja, anak2 lagi, uruskan rumah lagi. Bila malam tu nk tido je..kalau suami mintak pun saya tolak kdg2..tak pun layan sekadar layan je..
Nak habis cepat dan nk tido balik je. Tapi sejak makan JRD ni badan cergas n time malam2 tu kalau suami tak ajak..saya pulak beria2 nak..hehe.. Mmg lain la..suami pun perasan..mcm malam pertama dulu2 je.. tq JRD.. :D
Rgds;
Kak Nita, KL.
-------------------------------------------------------------------------
From +012692XXXX
Salam.. kak eryn sy baru je mgambil JRD ni. Dah tinggal ½ botol dah. Dasat2..mmg bkesan betol. Sekejap je prob keputihan saya dah nk lega. Gi klinik swasta, habis byk duit tp tak baik jugak. Kalau sy tahu awl2 lagi sy ambik JRD ni.
Next sms (From +012692XXXX)
Lagi satu hal kan kak, dulu saya ni kalau berjalan2 mudah lenguh betis tp baru ni bukan main ligat lg berjalan tak rasa ape2 pun.
Next sms (From +012692XXXX)
Tq kak. Alhamdulillah kak, prob sy dah lega. Tapi saya bujang lagi. Masa 1st time makan xda pun pening2, panas badan..ok je..
-------------------------------------------------------------------------
Kak Azieja
Cheras (o16-399XXXX)
Hi darling, saje nk msg testi sikit..akak rasa kembali dara la..hihi.. keputihan pun hilang, keluar habis time mula2 mkn dulu.. Penat2 bdn hilang jugak, if tak mesti asik lenguh2 je sb cepat letih., sekarang cergas jek buat kije. 1 more thing, akak ni jenis senggugut teruk, mkan JRD hilang sakit pinggang n senggugut tu. Bestla eryn..
-------------------------------------------------------------------------

Puan Jaja, Johor Bharu

from Puan Jaja
to jamuratudara@gmail.com
date Wed, Jan 13, 2010 at 1:12 PM
subject Testi diriku sendri.. hehe

Salam Kak Eryn,

Igt lagi tak diriku pernah ym akak citer ttg keputihan tu.. dasattt kak.. sebelum makan JRD punya lah confident diriku ini xde masalah keputihan.. rupa2nya keputihan tersimpan dan tersembunyi kat dalam ... Lepas consume JRD hampir seminggu, mmg terperanjat gile... keluar keputihan banyak,, dah lah banyak.. busuk plak tu... huhuhu..pastu yang paling xleh tahan.. miang2 plak kat kawasan tu... aduhhh... tapi diriku teruskan juga consume JRD beserta dgn minum air masak byk (ikut nasihat kak eryn).. dua 3 hari pastu, fuhhh lega... keputihan kembali normal.. x lembab2 lagi.. tak miang n paling penting langsung xde bau yg kurang menyenangkan tu... hehehe.. terasa puas hati dan bangga dgn JRD nih sbb di samping mengamalkannya..diriku juga kini dealer JRD... diharap dapat berkongsi pengalaman nih dgn wanita2 lain yg ada masalah keputihan..

Tentang hubungan intim tu,, mmg ok sgt2.. smpai takut pon ada.. bukan ape, diriku nih baru je melahirkan anak kembar.. kang kalau terlajak... dapat kembar 3 plak lepas nih.. hahahha..

Nanti kalau ada testi dr pelanggan2 ku.. ku akan update kat kak Eryn ye..
Anyway, thanx pd Kak Eryn dan JRD..

p/s: kini Puan Jaja telah menjadi seorang pengedar Jamu Ratu Dara yg aktif di:
JOHOR
~Skudai ~ Johor Bharu (Giant U Mall, Dpn Money Changer)~
Puan Jaja
HP : 019-7104742 / 014-2756167
YM : jomjimat


-------------------------------------------------------------------------

Testi Power Dari Customer Puan Jaja (Dealer ~Skudai ~ Johor Bharu )

Mrs K (Indian Lady) - Johor Bharu


Hi Jaja…..!

I’m very fine….! Sorry…for not updating u the testimonial….!

Well…..I muz b very thankful to u…..bcoz of this product! It’s really working! My hubby said….he felt as though he’s making luv with me for the 1st time!

I’m very very happy….with his comment!!!!!

Thanks….thanks a lot…..I’ll b ordering sumore…..by end of the mth….!


**byk lagi testimoni akan di update..tungguuu... :)

Pengedar Di Perlukan!!


Salam..

Alhamdulillah..Jamu Ratu Dara kini mendapat sambutan di luar jangkaan. Ramai di antara pengguna yang melihat keberkesanan Jamu Ratu Dara (JRD), dan meminta ingin menjadi dealer di kawasan mereka.

Kini kami telah membuka peluang kepada mereka yang berminat menjadi dealer di kawasan-kawasan mereka. Kami memerlukan pengedar di seluruh Malaysia yang serius dan berminat sahaja.


Kami percaya dengan kelebihan berstatus pengedar dengan modal yang amat rendah akan memberi pulangan yang tinggi kepada anda Jika anda merupakan seorang yang komited dan pandai melihat peluang, JRD mengalu-alukan kedatangan anda sebagai family team kami.

PRODUK BERKESAN! MODAL MINIMA!
UNTUNG MAKSIMA!


So tunggu apa lagi? Untuk maklumat lanjut sila dapatkan info dari kami!!
Segala Pertanyaan serta Kemusykilan bolehlah menghubungi saya di :

Email : jamuratudara@gmail.com

Hp : 017 8883419 / 017-3400343


Kembalikan keyakinan anda!! Jom try Jamu Ratu Dara…
Kembalikan keanggun dan keserian luaran dan dalaman anda..


-------------------------------------

Soal-Jawab Mengenai Jamu Ratu Dara.





Jika anda mengalami pening2, mengantuk, rasa mual, payudara dan ari-ari rasa berdenyut, keluar keputihan yg banyak pada awal pengambilan, itu adalah normal dan merupakan tindak balas dari herba dalam Jamu Ratu Dara (JRD). Segala tindak balas adalah bergantung kepada antibodi dan ketahanan badan masing-masing. Setiap tindakbalas ini juga berbeza diantara setiap individu. Tindakbalas ini hanyalah sementara dan akan hilang dalam masa dua atau tiga hari selepas mengamalkannya. Antaranya :
  • Pening kepala.
    Pening kepala terjadi disebabkan oleh metabolisme di dalam badan yang rendah dan proses ini membantu meningkatkatkan kembali metabolisme badan.Untuk mengatasi masalah tersebut minum banyak air kosong .Sekurang-kurangnya 8 gelas satu hari. Lagi banyak lagi bagus...

  • Mengantuk atau penat di peringkat awal pegambilan Jamu Ratu Dara.
    Itu adalah tindak-balas pemulihan dan berlaku hanya sementara sahaja. Itu adalah tanda banyak toksin didalam badan. Ini kerana tahap kolesterol di dalam badan terlalu tinggi dan toksin yg banyak di dalam badan. Proses penurunan kolesterol dan penyingkiran toksin akan menyebabkan tindak balas ini berlaku untuk beberapa hari sahaja. Insya'Allah anda akan kembali normal dan segar selepas itu.

  • Keluar keputihan yang banyak.
Itu adalah normal.Teruskan makan JRD. Ianya adalah sebahagian dari proses pemulihan. Selepas seminggu (mungkin lebih lama) keadaan akan pulih seperti biasa bergantung kepada tahap dan serius mana keputihan yang dialami oleh individu tersebut.( Tempoh yang diambil untuk menghilangkan keputihan iniadalah berbeza bagi setiap individu). Pengambilan yang konsisten akan dapat menghilangkan terus keputihan dan juga bau yang tidak menyenangkan.

  • Sakit atau rasa berdenyut di bahagian ari-ari.
Sakit ari2 tersebut cuma sementara kerana dalam proses membaik pulih kan rahim tersebut. Ini adalah kerana rahim anda tidak berapa sihat. Jika rahim tidak sihat, muka pun kurang berseri.

Soalan Lazim Pengguna Jamu Ratu Dara.


S : Semasa pengambilan Jamu Ratu Dara, bolehkah seseorang itu mengambil makanan tambahan, vitamin, pil perancang atau lain-lain supplement?
J : Jamu Ratu Dara di buat 100% daripada herba-herba terpilih yang berkhasiat dalam proses penyembuhan dan kesegaran tubuh badan.Tiada sebarang masalah tetapi di nasihatkan untuk menjarakkan masa pengambilan antara ubat-ubatan lain itu sekurang-kurangnya 2 jam - 4 jam.

S : Siapakah yang tidak boleh makan dan mengamalkan Jamu Ratu Dara ini?
J : Mereka yang sedang menyusu bayi, sedang datang bulan dan mereka yang menghidap darah tinggi tidak di galakkan.
S: Adakah boleh mengamalkan Jamu Ratu Dara selepas bersalin / melahirkan?
J :
Bagi orang yang baru melahirkan anak, boleh mengambil JRD pada hari ke-20 dalam pantang. JRD dapat mengembalikan tenaga, menegangkan otot-otot yang kecut, menyembuh luka bersalin, memulih dan menyempitkan lagi faraj dan boleh mengecutkan rahim. **Namun jika menyusu badan, tidak di galakkan / bergantung pd bayi. Mulakan dgn dos yg sedikit iaitu sebiji sehari. Jika bayi tidak serasi, berhenti.

S : Jamu Ratu Dara panas tak? Boleh membantu mendapatkan zuriat?
J : Jamu Ratu Dara tidak panas. Insya-Allah boleh membantu menyuburkan rahim dan membantu untuk menambahkan kesempurnaan hubungan suami isteri..

S :
Boleh kah amalkan Jamu Ratu Dara jika saya masih menyusukan bayi?
J :
Kami tidak mengalakkan pengambilan JRD semasa tempoh menyusu bayi. (Tetapi jika anda ingin mencuba juga, mulakan dengan dos yang sedikit. Sebiji sehari, dan lihat tindak-balas bayi. Jika bayi anda tidak serasi anda di nasihatkan berhenti)
S : Adakah Jamu Ratu Dara boleh membantu melancarkan sistem kitaran haid yang tidak teratur?
J : Salah satu khasiat Jamu Ratu Dara adalah membetulkan sistem kitaran haid bagi yang mengalami masalah haid tidak teratur. Alhamdullillah ramai yg telah dapat mengatasinya.

S : Mengapa setelah mengambil Jamu Ratu Dara, darah haid saya keluar dengan banyak dari biasa?
J : Itu adalah tindak-balas positif kerana ia melancarkan pengaliran darah haid anda. Darah haid memang perlu di keluarkan dengan kadar yang sepatut nya agar tidak tertinggal didalam rahim. Jika haid tidak lawas dan keluar sedikit sahaja di khuatiri kelak akan menimbulkan masalah rahim dimasa akan datang.
S : Adakah anak dara yang belum berkahwin boleh ke mengamalkan Jamu Ratu Dara?
J : Boleh. Jika anak dara dan belum berkahwin, memadai dengan sebiji ke dua biji sehari sahaja. (Pengambilan jamu perlu di amalkan secara berpanjangan. Bermula dari anak dara sehinggalah melangkah ke fasa perkahwinan dan seterusnya memasuki alam keluarga dan bekeluarga)
S:Adakah Jamu Ratu Dara boleh menguruskan badan?
J : Jamu Ratu Dara BUKAN produk utk menguruskan badan. Ia merupakan produk herba yang khusus utk kesihatan dalaman wanita. Tetapi JRD sangat berkesan untuk melawaskan pembuangan. Sedikit sebanyak mungkin boleh membantu untuk mengurangkan berat badan. Kurangkan makanan berminyak dan berlemak. Wajibkan pengambilan 8 gelas air atau lebih dalam sehari.

S : Sejauh mana Jamu Ratu Dara boleh membantu hubungan intim suami isteri?
J : Ini adalah terbukti dan telah ramai yang berpuas hati. Para isteri
yang mempunyai masalah semasa melakukan hubungan intim pasti akan dapat menghangatkan kembali hubungan bersama suami.
**Tips – Amalkan memakan JRD 2 biji pagi dan 2 biji malam. Cuti dari bersama suami selama 3-5 hari. Selepas tempoh bercuti dan berpantang selama 3-5hari itu, cuba bersama dengan suami anda. Pasti akan rasa perbezaanya! Hangat seperti malam pertama.. Suami anda pasti tersenyum..


PERINGATAN – Tindak-balas dan testimoni adalah berbeza-beza mengikut individu dan keserasian badan masing-masing. Jika anda tidak biasa / tidak pernah makan jamu, mulakan dgn dos yang sedikit dahulu supaya badan anda tidak terkejut dengan tindak balas herba ini. Badan anda, anda yang tahu.. ;)